Min favorit

 Szechuan kyckling

Ingredienser
500 g kyckling file
olja till wokning

1 stor purjolök, strimlad
1 stor gul lök, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
2 stora morötter, tunt skivad
1 stor burk champinjoner
1 burk bambuskott
1 burk skivade vattenkastanjer

3 msk tomatpure

SÅS:

1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1/2 dl hoisinsås
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk sambael olek
1 msk kinesisk soja
1 msk strösocker
3-4 pressade vitlöksklyftor

 

REDNING
1 msk maizena
1/2 dl vatten

Tillagning
1. Woka kycklingen i omgångar. Tag upp.

2. Woka grönsakerna i omgångar och blanda sedan ner all kyckling och grönsaker i woken.

3. Tag fram en kastrull. Tillsätt hönsbuljong, vatten, hoisinsås, vitvinsvinäger, sambael olek, soja, strösocker och pressad vitlök. Koka upp såsen.

4. Tillsätt såsen samt tomatpuren i woken tillsammans med kycklingen och grönsakerna och koka upp. Smaka av om ev salt behövs. Red även av woken med vatten och maizena om detta skulle behövas.

Servera till jasmineris och extra soja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0